Már csak az engedélyre várunk és használatba vehetjük a görömbölyi rendelőt

Megosztás

Gyönyörű, akadálymentesített új rendelőt vehetnek birtokba a görömbölyiek, de a kormányhivatal engedélye egyelőre késik.

Már csak a kormányhivatal engedélyére várnak, és azt követően birtokba vehető Miskolc-Görömbölyön a Bacsinszky utca 1. szám alatt működő orvosi rendelő – hangzott el pénteken délelőtt a felújított épület szemrevételezésén. Az eseményt Borkuti László, a városrész önkormányzati képviselője hívta össze azzal a szándékkal, hogy megnyugtassa a helyieket, akik már türelmetlenül várják a rendelő átadását.

„A felújított, akadálymentes épület nagyon impozáns látványt nyújt kívül-belül, és jól illeszkedik a városrész épített környezetéhez” – fejezte ki az épület kivitelezésével kapcsolatos elégedettségét Borkuti László.

Miklós Viktor, a miskolci polgármesteri hivatal főosztályvezetője elmondta, már a végéhez közelednek a használatba vételi engedélyeztetési eljárások, és egy-két héten belül megérkezhet a kormányhivatal engedélye is, utána pedig megkezdődhet a szolgáltatás visszatelepítése.

A főosztályvezető kitért arra is, hogy a 2017-ben indult projekt 2022 novemberében fejeződött be, a napelemmel kapcsolatos engedélyeztetések, illetve azok felszerelése és beüzemelése csúszott meg egy kicsit, amelyeket mostanra a szoros együttműködések révén sikerült elhárítani. A kivitelezés 140 millió forint, vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból valósult meg. (Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek